Amateurbeelden van Johan Cruijff in Vinkeveen

VINKEVEEN - RTV Utrecht heeft amateurbeelden gekregen van Johan Cruijff. Te zien is onder meer hoe hij in in 1970 in Vinkeveen optrad als veilingmeester. Ook zijn er beelden van een wedstrijd van Ajax tegen DWS, in het seizoen 1969-1970.
Eind jaren 60 woonde Johan Cruijff in Vinkeveen. Hij was bevriend met plaatsgenoot en amateurfilmer Cees Berkelaar, die hem bij een aantal gelegenheden filmde. De filmbeelden zijn beschikbaar gesteld door zijn dochter Paulien.
Cruijff werd indertijd in Vinkeveen gestrikt als veilingmeester tijdens een veiling in het dorpshuis. Met de opbrengst werd het dorpshuis opgeknapt en uitgebreid. Cruijff zelf bracht een trainingspak en een paar voetbalschoenen in.
De spits van Ajax werd ook door Berkelaar gefilmd tijdens voetbalwedstrijden. De twee keken de beelden vervolgens bij Berkelaar thuis in Vinkeveen.
Johan Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers aller tijden, overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. Hij leed al enige tijd aan longkanker.

Cruijff als veilingmeester in Vinkeveen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.