RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gaybar met homoseksuele vluchtelingen naar Efteling

1/2
UTRECHT -

Homokroeg Bodytalk aan de Oudegracht in Utrecht organiseert dinsdag voor 45 homoseksuele vluchtelingen een dagje uit naar pretpark de Efteling.

"Een maand geleden dacht ik: we gaan een leuk uitstapje doen met de kroeg, toen dacht ik: waarom vraag ik er geen asielzoekers bij?" vertelt initiatiefnemer Feibe Zweers van de Utrechtse kroeg. Met het dagje uit wil hij de vluchtelingen een leuk dagje uit bezorgen.

Volgens Zweers is het voor homoseksuele vluchtelingen niet makkelijk om uit te komen voor je seksuele geaardheid. "Veel homoseksuele jongeren zitten in zogenoemde safe houses en zijn speciaal door ons benaderd. Toen ons uitje bekend werd, bleek er veel behoefte voor zo'n uitje te zijn."

Het dagje wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij een zegelactie van een grote supermarkt. Ook deed Zweers een oproep op Facebook voor zegelkaarten. "Maar toen er steeds meer aanmeldingen kwamen, moest ik het groter aanpakken en heb ik een rekening geopend. Daar zijn enorme bedragen op binnengekomen en daar ga ik het van betalen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -