Máxima op bezoek bij dorpshuis Nieuwer ter Aa

NIEUWER TER AA - Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa heeft een Appeltje van Oranje gekregen. Het dorpshuis krijgt de onderscheiding omdat het helemaal gerund wordt door vrijwilligers.
Het dorpshuis vernam het nieuws van koningin Máxima, die vanmiddag een bezoek bracht aan het huis. Ze werd rondgeleid en kreeg wat te horen over de geschiedenis en de filosofie van het dorpshuis.
Het Appeltje is bedoeld voor initiatieven die mensen bij elkaar brengen. In Ons Genoegen zit een ontmoetingsplek voor de buurt. Ook is er een winkeltje en kunnen ouderen gratis een auto lenen.
"Het bijzondere aan het dorpshuis is dat zij naast gezellige activiteiten ook echt kijken hoe ze zorgtaken op zich kunnen nemen", vertelt Rosanne Prinsen van het Oranje Fonds. "Als iemand veel alleen thuis zit, kunnen ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk komen doen in het winkeltje."
Het Oranje Fonds prijst het dorpshuis verder omdat het zelfredzaamheid bevordert -onder bewoners en het samenbrengen van hulpvraag en -aanbod. Aan de prijs zit een geldbedrag verbonden van 15.000 euro en een bronzen beeldje dat gemaakt is door prinses Beatrix.
Andere winnaars zijn multifunctioneel centrum De Gaveborg in het Groningse Oostwold en ontmoetingscentrum De Pracht in het Brabantse Waalre.

Koninklijk bezoek aan dorpshuis Nieuwer ter Aa
Hoog bezoek voor dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.