RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Problemen bij Victas duren voort

PROVINCIE UTRECHT - Onderhandelingen over de toekomst van Centrum voor Verslavingszorg Victas hebben dinsdag niet geleid tot een oplossing. Dat zegt een woordvoerster van de Utrechtse instelling tegen RTV Utrecht.

De instelling voor verslavingszorg is in onderhandeling met haar partners om een uitweg te zoeken voor de acute liquiditeitsproblemen waarin de instelling verkeert. Victas heeft te weinig geld in kas om de salarissen over maart te betalen.

De onderhandelingen begonnen dinsdag in de loop van de ochtend en duurden tot 23.00 uur. Daarna zijn de onderhandelaars uiteengegaan zonder resultaat. Met welke partners Victas praat wil een woordvoerster niet zeggen. Aangenomen mag worden dat het gaat om banken, zorgverzekeraars en vertegenwoordigers van het ministerie.

De gesprekken zijn woensdag opnieuw opgestart, maar hebben voor zover bekend tot nu toe niet tot resultaat geleid.

Doordat de onderhandelingen zolang duren, is het waarschijnlijk dat de problemen bij Victas veel groter zijn dan alleen een tijdelijk liquiditeitsprobleem.

Waarover precies wordt onderhandeld is niet duidelijk. Anonieme bronnen melden RTV Utrecht dat de bestuursvoorzitter Herman Geerdink niet geliefd is bij het personeel, en er zou sprake zijn van een angstcultuur.

Al het personeel is gevraagd om op donderdagochtend om tien uur op diverse locaties van Victas bij een te komen. Ze zullen worden bijgepraat over de ontstane situatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -