RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Surseance van betaling dreigt voor Victas

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Bij het Utrechtse Centrum voor Verslavingszorg Victas dreigt een surseance van betaling. Dat zeggen bronnen dicht bij de onderhandelingen.

Al dagen wordt er gepraat over de problemen bij Victas, dat een acuut liquiditeitsprobleem heeft. De instelling kan de salarissen over maart niet meer betalen.

Volgens bronnen ligt vooral de Rabobank dwars bij die onderhandelingen. In het verleden heeft Victas gesprekken gevoerd met Altrecht uit Utrecht, maar ook met Arkin, een grote GGZ-instelling uit Amsterdam. Daarbij zou het gaan om samenwerking of overname. Volgens bronnen zijn die gesprekken stukgelopen door de opstelling van de Rabobank.


NIEUWE OVERNAMEKANDIDAAT

Op dit moment wordt onderhandeld met een nieuwe kandidaat die Victas wil overnemen. Die zou een hoger bod hebben gedaan dan Arkin. Deze nieuwe kandidaat zou de problemen met de hoge lasten voor het onroerend goed willen oplossen. Ook de zorgverzekeraars zouden hun steentje willen bijdragen. De vraag is woensdagavond vooral of de Rabobank het nieuwe bod accepteert.

De onderhandelingen zouden heel slecht gaan. Als er geen oplossing komt dreigt surseance van betaling, vaak een voorloper van een faillissement. Onder het personeel heerst verwarring, zzp'ers weten niet of ze nog moeten komen. Sommige personeelsleden hebben geen geld meer om naar het werk te komen.


ONTSTAAN PROBLEMEN

De problemen bij Victas zijn ontstaan doordat het onroerend goed te duur is. De kosten daarvan slurpen een te groot deel van het budget op.

Ook de rol van bestuursvoorzitter Geerdink wordt door veel bronnen ter discussie gesteld. Volgens hen heerst binnen Victas een angstcultuur en zou veel geld zijn uitgegeven aan zaken die er niet toe doen. Als voorbeeld wordt de naamswijziging aangegeven. Victas heette vroeger Centrum Maliebaan.

Victas heeft ruim vierduizend cliŽnten en 440 man personeel. Er zijn drie hoofdlocaties, vijftien behandellocaties en twee klinieken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -