Haast bij omstreden rondwegverbreding Veenendaal

VEENENDAAL - De verbreding van Rondweg Oost in Veenendaal moet al over zo'n vijf jaar plaatsvinden. Dat zegt de Veenendaalse wethouder Frits Beckerman in een interview met RTV Utrecht. Eerder werd 2030 nog genoemd als richtdatum, maar volgens de wethouder loopt het verkeer binnen vijf tot tien jaar al hopeloos vast als er niets gebeurt.
Beckerman zegt dat de weg een belangrijke rol heeft in het regionale verkeer. Zo verbindt de rondweg het verkeer vanaf de A12 via Veenendaal met Rhenen en ook met het gebied aan de overkant van de Rijnbrug. Over enkele jaren krijgt de Rijnbrug een flexibele derde baan. Vanaf dat moment zal de Rondweg Oost vastlopen als er niets gebeurt, zegt de wethouder. Ook de aantrekkende economie speelt hierbij een belangrijke rol, aldus Beckerman.

GEVOELIG

De verbreding ligt erg gevoelig, omdat de rondweg naast nieuwbouwwijk Veenendaal Oost loopt. Bewoners van die wijk strijden al maanden tegen de verbreding.
Een petitie tegen de plannen heeft inmiddels ruim 400 handtekeningen opgeleverd. Die handtekeningen worden maandag overhandigd aan de provincie.

DEBAT

Lokale partij Lokaal Veenendaal heeft voor donderdagavond een interpellatiedebat aangevraagd. Volgens de partij dient de wethouder de belangen van de provincie en worden de eigen inwoners vergeten. De rondweg zou door de verbreding een verkapte verbindingsweg worden tussen de A12 en de A15.

Haast bij omstreden rondwegverbreding Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.