RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amerongen klaar voor de paddentrek

1/2
AMERONGEN -

De paddentrek is begonnen en in Amerongen hopen ze er dit jaar zeker zoveel over de weg te zetten als vorig jaar. Toen behaalden vrijwilligers in Amerongen het Nederlandse record padden overzetten. Ruim 11.400 amfibieŽn werden tijdens de paddentrek de weg over gezet.

In heel Nederland hebben vrijwilligers vorig jaar ongeveer 270.000 padden, kikkers en salamanders in Nederland de weg over gezet. Als de gemiddelde lengtes van de dieren bij elkaar worden opgeteld, ontstaat een stoet van zo'n 19 kilometer aan amfibieŽn. Dat blijkt uit cijfers van Ravon (Reptielen AmfibieŽn Vissen Onderzoek Nederland).

De gewone pad werd het vaakst geholpen met zijn oversteek: 116.670 keer. Op de tweede plaats staat de bruine kikker met 14.575 overzettingen. De derde plek is voor de watersalamander. Die werd 7.514 keer geholpen.

De paddentrek begon vanwege de lage temperaturen laat dit jaar. Vanaf de start van de trek tien dagen geleden zijn in Amerongen al 1300 padden overgezet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -