RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Victas vraagt uitstel van betaling, zorg gaat door

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Victas gaat vrijdag uitstel van betaling aanvragen. Dat bevestigt een woordvoerster aan RTV Utrecht. De partijen die onderhandelden over de geldproblemen bij de Utrechtse verslavingsinstelling zijn niet tot elkaar gekomen. De cliŽnten blijven voorlopig hun gebruikelijke zorg ontvangen, zegt bestuursvoorzitter Herman Geerdink tegen RTV Utrecht.

Geerdink is nu met de zorgverzekeraars in gesprek om te kijken hoe de zorg aan de cliŽnten in de toekomst gegarandeerd kan blijven. De Nederlandse Zorgautoriteit laat aan RTV Utrecht weten dat er een plan ligt van de verzekeraars over de voortzetting van de behandelingen.

Zodra er uitstel van betaling is toegekend, zal er een bewindvoerder worden aangesteld. Die moet de verdere koers van de verslavingszorginstelling bepalen. Het personeel is donderdagmiddag om 17.00 uur op alle locaties via Skype ingelicht over de situatie.


SALARISSEN

De organisatie kon de salarissen over maart niet meer betalen. Dat komt door te dure huisvesting, zegt bestuursvoorzitter Herman Geerdink. Vooral in het verleden zijn er dure panden betrokken, zoals een kliniek in de Utrechtse binnenstad. De problemen komen volgens Geerdink ook omdat het aantal patiŽnten de afgelopen tijd is teruggelopen.

Bronnen zeiden tegen RTV Utrecht dat ook de naamsverandering van Centrum Maliebaan naar Victas veel geld heeft gekost. Geerdink zegt dat iedere naamswijziging geld kost, maar dat het bij Victas niet om zulke grote bedragen ging dat de organisatie daardoor kopje onder zou gaan.


RABOBANK

Al dagen wordt gepraat over een oplossing voor de problemen bij Victas. Volgens bronnen lag vooral de Rabobank dwars bij die onderhandelingen. Ook bij eerdere overnamepogingen van Altrecht uit Utrecht en met Arkin uit Amsterdam zou de Rabobank roet in het eten hebben gegooid. Volgens Geerdink zijn de organisaties nog steeds geÔnteresseerd in een overname.

Victas heeft ruim vierduizend cliŽnten en 440 man personeel. Er zijn drie hoofdlocaties, vijftien behandellocaties en twee klinieken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -