RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Baarn houdt vast aan locatie theehuis Lage Vuursche

1/3
LAGE VUURSCHE - Wethouder Erwin Jansma van Baarn houdt vast aan landgoed Pijnenburg voor het geplande theehuis in Lage Vuursche. Volgens Jansma zien de provincie Utrecht en de eigenaar van de locatie geen alternatieven.

De contactcommissie Lage Vuursche vindt het besluit van de wethouder shockerend. "We gaan een stukje natuur in Lage Vuursche totaal ontwrichten. Er is zo geen enkele mogelijkheid voor recreanten om op een fatsoenlijke manier door het bos of over het Nonnenland te gaan lopen", aldus voorzitter Hans Geurtsen van de contactcommissie.


ALTERNATIEVEN

De dorpelingen kondigen aan dat ze de gemeenteraad gaan bestoken met alternatieve locaties voor het theehuis. Geurtsen: "Wij hebben een paar fantastische alternatieven voor het theehuis, maar daar wordt niet naar gevraagd."

Volgens wethouder Jansma is landgoed Pijnenburg de enige mogelijkheid. "Alle locaties zijn de revue gepasseerd en daarbij is de conclusie getrokken vanuit het standpunt van de provincie dat de plek die gekozen is de beste is en dat er geen wijziging mogelijk is."

Eerder liepen de gemoederen zo hoog op dat raadsleden met de dood bedreigd werden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht