Burgemeester Rhenen: versplintering door opstappen raadslid

RHENEN - Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen vindt het jammer dat Willem Oorschot is opgestapt als raadslid van de Progressieve Combinatie Rhenen (PCR).
"Door het opstappen versplintert de raad omdat er nu 9 fracties op 17 raadszetels zijn. Deze versnippering is meestal niet bevorderlijk voor het besluitvormingsproces", aldus de burgemeester.

MEERDERHEID

Vanwege het vertrek van Oorschot uit de PCR zijn de coalitiepartijen hun meerderheid in de gemeenteraad kwijt. PCR, VVD, ChristenUnie en Rhenens Belang hebben nu samen 8 van de 17 zetels in de raad.
"De laatste tijd is er intern veel discussie", zei Oorschot tegen RTV Utrecht. "In veel standpunten kon ik me niet meer vinden", aldus het raadslid. "Zo betrekt de partij, maar ook de coalitie, de inwoners van Rhenen te weinig bij de besluitvorming."
Volgens PCR-fractievoorzitter Hans Hoksbergen staat de coalitie niet op losse schroeven door het vertrek van Van Oorschot. Hoksbergen zegt dat het college brede steun heeft onder de partijen. Vooral de lokale PvdA zal het college bij veel voorstellen steunen, denkt hij. De wethouder van PCR, Simone Veldboer, kan dus ook aanblijven.
Willem Oorschot was 6 jaar verbonden aan de partij Progressieve Combinatie Rhenen. Hij richt nu een nieuwe partij op, de Nieuwe Democraten, en blijft aan als raadslid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.