RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal gaat opnieuw praten over rondwegverbreding

1/2
VEENENDAAL -

De gemeenteraad van Veenendaal gaat nog voor de zomer in gesprek met het college om tot overeenstemming te komen over de verbreding van de Rondweg Oost. Dat zegt raadslid Jaap Pottjewijd van Lokaal Veenendaal.

De raad debatteerde donderdagavond over de kwestie. In een interview met RTV Utrecht zei wethouder Frits Beckerman dat de verbreding van de Rondweg Oost al over zo'n vijf jaar moet plaatsvinden in plaats van in 2030. De verbreding ligt erg gevoelig, omdat de rondweg langs nieuwbouwwijk Veenendaal Oost loopt.

Volgens Pottjewijd heeft het debat ervoor gezorgd dat de wethouder minder stellig is over de verbreding. "De wethouder zei dat de provincie eindverantwoordelijk is en het besluit neemt over de verbreding, maar hij heeft de gemeenteraad toegezegd om samen in gesprek te gaan zodat de gemeente een gezamenlijk standpunt kan innemen richting de provincie."


SNELWEGVERBINDING

Lokaal Veenendaal ziet de verbreding van de Rondweg Oost niet als beste oplossing. "Met verbreding lossen we een regionaal probleem op, alleen wordt er dan niet gekeken naar de lange termijn. Het zou beter zijn als er een snelwegverbinding komt tussen de A15 en A12."

Volgens Pottjewijd is dit beter omdat niet iedereen die de rondweg kruist eindbestemming Veenendaal heeft.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -