Utrechtse gemeentesecretaris wordt topman Sociale Verzekeringsbank

UTRECHT - De Utrechtse gemeentesecretaris Maarten Schurink wordt bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Zijn benoeming gaat in op 17 mei, maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdag bekend.
Schurink volgt Nicoly Vermeulen op. Zij vertrekt bij de SVB na grote problemen met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Vermeulen maakte daar excuses voor. De SVB verzorgt, naast de betalingen van pgb's, ook de betalingen voor de kinderbijslag, AOW en de Algemene nabestaandenwet.
Schurink (1975) is sinds 2010 gemeentesecretaris in Utrecht en is in die hoedanigheid de hoogste ambtenaar in de stad. Hij heeft onder meer gewerkt aan de verhuizing van alle ambtenaren naar het nieuwe stadskantoor aan het Jaarbeursplein. Ook heeft hij een reorganisatie doorgevoerd en andere manier van werken bij de gemeente Utrecht.

NETWERKEN

Burgemeester Jan van Zanen ziet Schurink niet graag gaan. "Maarten heeft in Utrecht laten zien het vermogen te hebben om netwerken in de stad met elkaar te verbinden rond complexe vraagstukken", zegt hij. "Het is jammer dat hij vertrekt, maar begrijpelijk dat hij kiest voor een nieuwe uitdagende klus."
Voordat Schurink naar Utrecht kwam, was hij topambtenaar bij de gemeente Dordrecht en van 2002 tot 2006 was hij senior-adviseur bij de Berenschot Groep. Schurink studeerde Bestuur en Organisatie en Politicologie in Nijmegen.
Over de opvolging van Schurink in de stad beslist het college van B en W binnenkort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.