RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Thuiszorgbranche dreigt Amersfoort met rechter

AMERSFOORT -

Thuiszorg-brancheorganisatie BTN in Houten dreigt met juridische stappen tegen de gemeente Amersfoort. De gemeente is tegen de zin van de branche-organistie overgestapt van het failliete TSN op Buurtzorg.

De brancheorganisatie zegt dat de manier waarop sommige delen van TSN door Buurtzorg zijn overgenomen niet deugt. Zo ging TSN eerst failliet waarna Buurtzorg met subsidie de werkzaamheden in onder meer Amersfoort mocht overnemen.

Volgens BTN worden andere thuiszorgbedrijven door de procedure benadeeld. De organisatie wil dat Amersfoort een aanbestedingsprocedure begint, zoals onder meer de gemeente Utrecht heeft gedaan.


ENSCHEDE

BTN wil als eerste Enschede voor de rechter slepen. De gemeente betreurt de stap van de brancheorganisatie. "We moeten het geld besteden aan de zorg, niet aan rechtszaken'', aldus wethouder zorg Jurgen van Houdt. De wethouder zegt eventuele rechtszaken met vertrouwen tegemoet te zien.

TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliŽnten. Het bedrijf kwam echter in financiŽle nood en werd twee weken geleden failliet verklaard. Veel
van de medewerkers zijn inmiddels overgenomen door andere thuiszorgorganisaties, waaronder Buurtzorg Nederland.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -