RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Grazers op lege kavels Leidsche Rijn Centrum"

LEIDSCHE RIJN -

De kavels bij Leidsche Rijn Centrum die voorlopig leeg blijven, moeten tijdelijk worden opgevuld. Daarvoor hebben omwonenden al ideeŽn aangedragen, zoals weilanden voor kleine grazers, een amfitheater, reuzeknikkerbaan of een 'experience beweegpark'. Het CDA wil van het college van B en W weten of die ideeŽn zijn onderzocht.

Op dit moment wordt een groot deel van Leidsche Rijn Centrum gebouwd, maar rondom het bouwgebied liggen kavels die pas later een bestemming zullen krijgen. "Door de wijkraad worden onder andere factoren als een prettige omgeving, sociale veiligheid en het gebruikmaken van ideeŽn van bewoners als belangwekkend aangeduid", schrijft het CDA aan B en W.

De fractie wil ook dat het college werkt maakt van de beloofde culturele trekker in Leidsche Rijn Centrum. Daarvoor is geld gereserveerd, maar de fractie vraagt zich af wat de status van de plannen is. "Deelt het college met de CDA-fractie het ernstige vermoeden, dat het niet haalbaar is om de culturele voorziening tegelijkertijd te openen met de winkels in Leidsche Rijn Centrum in april 2018?"

Het onderwerp staat volgende week op de Raadsinformatieavond en op 15 april heeft het CDA een excursie naar het gebied georganiseerd. Overigens is op 2 april van 11.00 tot 14.00 uur een publieksdag in Leidsche Rijn Centrum.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -