RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendalers overhandigen petitie tegen verbreding Rondweg Oost

VEENENDAAL -

Een petitie tegen de plannen van de verbreding van de Rondweg Oost in Veenendaal wordt vanmiddag overhandigd aan de provincie.

De verbreding van Rondweg Oost in Veenendaal moet al over zo'n vijf jaar plaatsvinden. Eerder werd 2030 nog genoemd als richtdatum. De weg verbindt het verkeer van de A12 via Veenendaal met Rhenen en ook met het gebied aan de overkant van de Rijnbrug.

Over enkele jaren krijgt de Rijnbrug een flexibele derde baan. Vanaf dat moment zal de Rondweg Oost vastlopen als er niets gebeurt, zegt de wethouder. Ook de aantrekkende economie speelt hierbij een belangrijke rol.


GEVOELIG

De verbreding is bewoners van de nieuwbouwwijk Veenendaal Oost een doorn in het oog. Ze strijden al maanden tegen het extra asfalt omdat ze vrezen voor geluidsoverlast en gezondheidproblemen.

De petitie tegen de plannen leverde meteen al ruim 400 handtekeningen op. Initiatiefnemer Cees van Doodeweerd zal het stuk vanmiddag overhandigen aan Statenleden tijdens de vergadering van de Commissie Milieu, Mobiliteit en Economie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -