RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

4000 mensen sturen foto's van volle treinen

PROVINCIE UTRECHT -

Zo'n 4000 mensen hebben de afgelopen weken foto's gestuurd van overvolle treinen. ConsumentenClaim heeft hiermee naar eigen zeggen voldoende bewijs verzameld om eventueel een rechtszaak tegen de NS te beginnen. De organisatie vindt dat reizigers compensatie moeten krijgen voor het reizen in te volle treinen.

Door middel van aaneengesloten reeksen fotos kan volgens ConsumentenClaim worden aangetoond dat het niet sporadisch druk is in de trein, maar dat het om een structureel probleem gaat.


RECHTER

Het is nog niet duidelijk of en wanneer ConsumentenClaim naar de rechter stapt. Met de NS is afgesproken dat de organisatie eerste het onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu afwacht naar de drukte in de treinen.

"We verwachten dat er over een week of twee meer duidelijkheid over is. De NS heeft aangegeven om daarna met ons te willen praten. Dat doen we, maar daarna kunnen we een procedure starten", aldus Stef Smit van ConsumentenClaim.


PROVINCIE UTRECHT

Er is in de provincie Utrecht de afgelopen tijd onder meer veel geklaagd over volle treinen door treinreizigers bij Woerden. Ook is er in de spits vaak kritiek op de volle sprinters op het traject tussen Utrecht en Amersfoort.



Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -