"Eemschuumer ben je het hele jaar door"

HOOGLAND/PROVINCIE UTRECHT - Maanden zijn ze ermee bezig, maar deze week valt alles op z'n plek in Zandkruuersgat ofwel Hoogland. Voorzitter Martijn Teske van carnavalsvereniging De Eemschuumers is trots op zijn club. Zondag organiseert hij met zijn mensen de grootste optocht in de regio.
"Als je het enthousiasme ziet van de mensen, dat geeft voor mij als voorzitter een kick en een soort trotsheid dat we dat als club neer kunnen zetten", zegt Teske. "Ik ben zeker tevreden als we een goede en geslaagde optocht hebben gehad aanstaande zondag."
Binnen de club zijn vriendschappen ontstaan en zorgen mensen voor elkaar, zegt Teske. "We denken aan mensen. We zorgen dat er een kaartje of bloemen naar mensen toegaat als ze ziek zijn. Het hele jaar door gebeurt dat. Je bent het hele jaar door Eemschuumer."
Het feest in Zandkruuersgat is vrijdagavond losgebarsten. De optocht is zondag. Woensdag wordt tocht uitgezonden op RTV Utrecht.
RTV Utrecht bezoekt deze week de fanatiekste carnavalsdorpen van de regio. Maandag waren we in Cothen en dinsdag in Achterveld. Woensdag waren we te gast in Montfoort, oftewel Knopegein en donderdag dansten we met de mariekes in Ojik.

'Zandkruuer ben je voor het leven"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.