RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog geen zicht op beloofd radicaliseringsdebat in Amersfoort

AMERSFOORT -

De gemeente Amersfoort heeft nog altijd geen nieuwe datum gevonden voor het toegezegde Stadscafé over radicalisering. Begin maart ging een discussiebijeenkomst over dit thema niet door. In een uitgelekte interne memo die in januari al werd verstuurd, stond dat er volgens burgemeester Bolsius en wethouder Houwing een risico bestond dat de bijeenkomst uit de hand zou lopen.

Bolsius zei later tegen RTV Utrecht dat hij zich niet herkende in de inhoud van de memo. "Wethouder Houwing en ik hebben alleen gezegd dat je zoiets wel heel goed moet voorbereiden en dat je duidelijk moet weten waar je het over gaat hebben. Het is zeker niet zo dat we dit willen verbieden", zei de burgemeester.


STORM

"Wat ons betreft komt er wel een Stadscafé over radicalisering, maar dan wel goed voorbereid", zei Bolsius. "Het is een storm in een glas water", voegde hij eraan toe. Een woordvoerder van de burgemeester laat nu weten dat het aan de gemeenteraad is om de bijeenkomst wel of niet te organiseren.

Het Stadscafé van begin maart ging uiteindelijk over hoe jongeren over Amersfoort denken. De gemeente laat weten dat er voorlopig geen andere gemeentelijk bijeenkomst over dit thema is gepland.


CHRISTENUNIE

Ondertussen lijkt de ChristenUnie het onderwerp naar zich toe te hebben getrokken. Op 13 april organiseert de fractie een debatavond over integratie, polarisatie en radicalisering. "De veiligheid is voor ons geen onderwerp van gesprek geweest", aldus fractievoorzitter Simone Kennedy. Volgens de partij staat deze avond los van de Stadscafé-bijeenkomsten van de gemeente.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -