RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inwoners Maarsbergen boos om uitbreiding tankstations

1/2
MAARSBERGEN - Inwoners van Maarsbergen zijn boos. Het Shell-pompstation aan de Woudenbergseweg heeft van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een vergunning gekregen om uit te breiden. Nu Shell groen licht heeft, wil de TinQ-pomp tegenover de Shell ook groter worden. Maar bewoners hadden juist bij de gemeente aangegeven dat ze de pompstations liever uit de dorpskern zien verdwijnen.

Ze zijn bang voor nog meer overlast. Zo zorgen de pompen voor stank en zal de verkeersdrukte toenemen. Buurtbewoners zijn bang dat uiteindelijk hun gezondheid onder de plannen zal lijden.


TERMIJN

Extra wrang is dat de gemeente de reactietermijn op de vergunningaanvraag liet verlopen. Hierdoor is de vergunning uiteindelijk 'van rechtswege' verleend. Doordat Utrechtse Heuvelrug niet binnen de daarvoor bestemde tijd een besluit over de vergunning heeft genomen, is de aanvraag automatisch gehonoreerd. Joke van den Essenburg die pal tegenover de pomp woont, kan er maar niet over uit: ""Ze hebben nu dus een kans gehad om te reageren en aan ons als bewoners te denken. Wat betekent het voor ons? Dat hebben ze nagelaten. We zijn er echt helemaal klaar mee!"

Doordat de vergunning op deze manier verleend is, maken de bewoners zich extra zorgen. Ze zijn bang dat de gemeente nu niet goed genoeg in kaart heeft wat de gevolgen zijn voor de geluidsoverlast en vervuiling van de lucht.


PIJNLIJK

Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug verleent de gemeente jaarlijks zo'n vierhonderd vergunningen. Bij een stuk of vier gebeurt dit 'van rechtswege', omdat de gemeente op de één of andere de manier de reactietermijn heeft laten verlopen. Boonzaaijer heeft inmiddels zijn excuses aan de omwonenden aangeboden: " We hebben niet zitten slapen, maar dat neemt niet weg dat het fout is. Dit mag niet. Elke vergunning die op deze manier verleend wordt, is er één te veel. En deze is pijnlijk."


BEZWAARSCHRIFTEN

Tegenstanders hebben inmiddels bezwaar ingediend bij de gemeente. Dit kan nog tot eind deze maand. Utrechtse Heuvelrug belooft bewoners extra nauwkeurig naar hun bezwaren te kijken.
Overigens is het nog helemaal niet zeker dat de pompen ook daadwerkelijk uitgebreid worden. Volgens wethouder Boonzaaijer wil ook Utrechtse Heuvelrug dat de tankstations een plek buiten de dorpskern krijgen. Nog voor de zomer wordt de knoop definitief doorgehakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -