Graffitistrijd rond bekerfinale: "Utrecht staat voor"

UTRECHT/ROTTERDAM - De tussenstand in de graffitistrijd tussen fans van FC Utrecht en Rotterdam is al bijna niet meer bij te houden. Het ene kunstwerk na het andere wordt gefabriceerd in aanloop naar de bekerfinale op 24 april. Veel mensen genieten van de creatieve strijd, zo blijkt uit de honderden reacties die RTV Utrecht binnenkrijgt.
Verslaggever Jiri Glaap sprak dinsdag met Dennis van der Horst, eigenaar van café De Don in De Meern. Op zijn zaak prijkt een FC Utrecht-kabouter met KNVB Beker. "Het is een leuke strijd om aan mee te werken", zegt Van der Horst. "De ene graffiti is nog mooier dan de andere. Al denk ik wel dat wij voorstaan. Ik vind die van ons natuurlijk nog veel beter dan die uit Rotterdam. Maar laat de beste maar winnen."

MOL

Een reusachtige mol mengde zich dit weekend in de graffitistrijd. Het kunstwerk is gespoten op een grote muur in de Rotterdamse haven. Op de wand is een messentrekkende mol te zien die een 'Ox-Alien' kapot snijdt waaruit de KNVB Beker tevoorschijn komt. In de opgestoken middelvinger van de mol is de kaboutermascotte van FC Utrecht te herkennen.
Ox-Alien is bekend van het Rotterdamse streetart-collectief Lastplak dat afgelopen week de publieksprijs won tijdens de eerste Dutch Street Art Awards.

STRIJD

De creatieve strijd duurt al weken. Het begon met een kunstwerk in Ondiep. Rotterdam sloeg terug met Olifant Ollie die met de KNVB Beker voor een brandende Dom stond. Vervolgens dook een beeltenis op van Bokito die een Utrechtse kabouter opeet.
Dit weekend sloeg Utrecht terug met een kabouterlegioen dat Feyenoord-mascotte Ollie belaagt. De afbeelding is gemaakt in Ondiep.
De tussenstand is nu 3-3, hoewel Rotterdam later deze ochtend al de 4-3 claimde met olifant Ollie die de kabouter plet.

Reportage over graffitistrijd Utrecht vs Rotterdam

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.