Restaurant De Pronckheer wil geld zien van Marianne Thieme

COTHEN - Restaurant De Pronckheer in Cothen eist een schadevergoeding van de Partij voor de Dieren. Volgens eigenaar Arjan Smit komen er minder mensen in zijn restaurant eten, omdat de partij het aanbieden van zwaan in de zaak illegaal noemt. "Mensen zijn gewoon bang om hier te eten. Ze denken dat ze een bijl in hun nek krijgen of een steen op hun bord in plaats van een stukje zwanenborst."
Via Facebook laat Smit weten boos te zijn op PvdD-partijleider Marianne Thieme. "Onlangs noemde u ons restaurant een eetgelegenheid met illegale praktijken, omdat wij zwaan serveerden. Hierdoor hebben wij veel schade geleden. U heeft ons hiermee in een slecht daglicht geplaatst," schrijft Smit.

JAGEN

In de provincie Utrecht mag onder bepaalde voorwaarden op zwanen gejaagd worden en ook mogen de dode dieren gegeten worden. Maar Utrechtse partijgenoten van Thieme stelden de kwestie onlangs aan de orde in Provinciale Staten. Ze zijn het oneens met de ontheffing en wilden van het provinciebestuur weten of het beleid veranderd kan worden.
"De Provincie Utrecht heeft antwoord gegeven en stelde dat het serveren van zwaan niet illegaal is," aldus Smit op Facebook en hij trekt daar nu zijn conclusies uit. "Het stellen van dit soort 'domme' vragen kost de staatskas veel geld: ik ga er dan ook van uit dat uw partij geen problemen heeft met het vergoeden van onze geleden schade."

SPREEUW

Smit roept iedereen op om zijn Facebook-bericht te delen met Thieme. Haar partij had overigens al eerder kritiek op de menukaart van De Pronckheer. De fractie stelde bijvoorbeeld
over het serveren van spreeuw. Smit begrijpt daar niets van. "Wij vinden dat dieren die gedood worden maar beter opgegeten kunnen worden. Dat doen we hier dus ook en we vertellen er een verhaal bij."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.