SP en D66 druk met flyeren, verder weinig Oekraïne-campagnes

PROVINCIE UTRECHT - Ook in de provincie Utrecht worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het Oekraïne-referendum van woensdag. Zo zijn de SP en D66 druk met flyeren in Amersfoort en Utrecht. Maar veel andere partijen laten het afweten.
SP-raadslid Marc Smits vindt het vreemd dat op de posterzuil op het Stadhuisplein alleen posters hangen van zijn partij, D66 en de kleine partij Jezus Leeft.
"Andere partijen zijn een beetje afwezig en dat is gek", vertelt Smits aan Radio M Utrecht. "Want het is wel een heel belangrijk referendum morgen. Ik mis ze wel."
Op het station van Amersfoort waren dinsdagochtend alleen de SP en D66 aanwezig om te flyeren. De SP wil dat Nederlanders woensdag 'nee' stemmen. D66 hoopt, net als de Nederlandse regering, op 'ja'. Onderwerp van het referendum is een mogelijke associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne.

STEMBUSSEN

De stembussen gaan woensdag om 7.30 uur open. Voor tussenstanden hanteert de gemeente Utrecht enkele vaste tijdstippen: 11.30, 16.00 en 20.00 uur. Pas als de opkomst van minimaal dertig procent wordt gehaald, is het raadgevende referendum geldig.

Verslaggever Richard Grootbod is in Amersfoort, waar het 'nee-kamp' flyert
Politocoloog André Krouwel duidt het debat over het referendum.
SP en D66 voeren Oekraïne-campagnes in de regio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.