Opnieuw eis 18 jaar voor doden man Dickenslaan Utrecht

UTRECHT - In Arnhem heeft het Openbaar Ministerie opnieuw 18 jaar cel geëist tegen de Utrechtse crimineel Leonard S. Hij wordt verdacht van doodslag op een man na een ruzie over drugs in Utrecht in januari 2008. Ook was S. volgens de advocaat-generaal betrokken bij een woningoverval in Eindhoven in februari van datzelfde jaar.
Het is de derde keer dat de zaak in hoger beroep voorkomt. In de twee eerdere hoger beroepen werd S. veroordeeld tot 24 jaar cel en 18 jaar cel, maar steeds wist de verdachte de Hoge Raad ervan te overtuigen dat zijn proces niet goed was verlopen. Zo had het hof de zaak in Utrecht en die in Eindhoven gesplitst en dat was niet goed, zegt de Hoge Raad.

SPIJT

De verdachte zit inmiddels acht jaar in de cel, maar het OM wil dat de inmiddels 33-jarige man nog lang niet vrijkomt. "Er is geen enkele reden, ook niet vanwege het tijdsverloop, om onder de eerder opgelegde straf van het hof te gaan zitten," aldus de advocaat-generaal. "Dit wordt versterkt door de gewetenloze houding die verdachte nog steeds aanneemt. Hij toont op geen enkele manier oprechte spijt en inzicht in het foute van zijn handelen."
S. is gevaarlijk en daarom is een celstraf van zeker 18 jaar op zijn plaats, aldus de advocaat-generaal in het Arnhemse Paleis van Justitie . "Het OM acht verdachte onverbeterlijk gevaarlijk en hij dient om die reden zo lang mogelijk uit de maatschappij te worden verwijderd."

STRAFVERLAGING

Advocaat Hans Otto den Otter zint op strafverlaging. Tegen RTV Utrecht zegt hij dat hij verwacht uit te komen op een celstraf van 12 tot 18 jaar. Vanwege zijn lange voorarrest zou dat kunnen betekenen dat S. over enkele jaren een vrij man is.
De uitspraak is over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.