RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners: Maak van Maliebaan een groot park

1/2
UTRECHT -

De Maliebaan in Utrecht moet een langgerekt park worden. Dat willen bewoners in de buurt. De brede straat net buiten de singels van Utrecht moet een lange strook groen worden, waarin geen ruimte meer is voor auto's. Alleen bestemmingsverkeer wordt nog toegestaan.

Historicus Maarten van Rossem is betrokken bij de plannen. Hij vindt de Maliebaan nu erg druk en vol met uitlaatgassen. "De straat verliest steeds meer van haar historische karakter." En dat moet wat hem betreft anders.

In tegenstelling tot de auto, zijn fietsers en voetgangers in de plannen van de buurtbewoners wel welkom. Als park Maliebaan een feit is kunnen Utrechters wandelen van park Lepelenburg, via de Maliebaan naar het Hogelandsepark en eindigen in het Wilhelminapark. Van Rossem: "Een prachtig stuk om te wandelen."

Volgens Van Rossem passen de plannen precies in de visie van de gemeente. "Die wil auto's weren uit de binnenstad en stadsboulevards creŽren. Daar past dit park precies in." Dinsdag hebben de bewoners een gesprek met wethouder Lot van Hooijdonk om de plannen toe te lichten. Donderdagavond presenteren ze de plannen aan de raad. Tot die tijd zijn de plannenmakers ook te volgen op Facebook.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -