RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse maakt TivoliVredenburg steeds rolstoelvriendelijker

1/3
UTRECHT -

Muziekpaleis TivoliVredenburg wordt steeds beter toegankelijk voor mindervaliden en dat is mede te danken aan de inzet van rolstoelgebruiker Nicolette van der Drift uit Utrecht. Zij schreef een brandbrief aan de gemeente over de problemen die zij ondervond als ze het poppodium betrad. Sindsdien werkt ze samen met het Muziekcentrum aan verbetering en dat begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen.

Een van de grootste problemen voor Van der Drift waren de liften in het pand. Die waren alleen toegankelijk met een pasje. Dat betekende dat elke keer een werknemer van TivoliVredenburg mee moest als Van der Drift naar een andere verdieping wilde om van zaal te wisselen of naar het toilet te gaan. Inmiddels kunnen rolstoelgebruikers een eigen pasje krijgen dat ze kunnen ophalen bij de kassa.


WASBAKKEN

Ook zijn de te grote wasbakken op het toilet kleiner gemaakt zodat er meer ruimte voor rolstoelen is. Daarnaast hoopt Lieke Timmermans van TivoliVredenburg dat een deel van de zware deuren aan de buitenkant zo snel mogelijk kan worden vervangen door lichtere exemplaren of draaideuren. Die kunnen worden stilgezet om rolstoelgebruikers te laten passeren.


RONDLEIDING

TivoliVredenburg is er zeker nog niet helemaal, maar het is er absoluut gastvrijer geworden voor mensen in een rolstoel, concludeert Van der Drift. Op 8 mei is er een speciale Tour on Wheels onder haar leiding door het pand. En ook die rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.


SOLGU

Niet alleen in TivoliVredenburg zijn er problemen met de toegankelijkheid. De SP en het Stedelijk Overleg Gehandicapten Utrecht (SOLGU) vroegen eerder dit jaar aandacht voor dit probleem. Het SOLGU is nog lang niet te spreken over de toegankelijkheid van veel voorzieningen in de stad. Ze wijst met name op de situatie bij de uitgang en de trappen van Utrecht Centraal aan de Jaarbeurskant. De verbouwde Stadsschouwburg daarentegen beschikt volgens de SOLGU over goede voorzieningen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -