RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS richt 'pitstraat' in voor snelle reparaties

UTRECHT -

De NS richt speciale onderhoudswerkplaatsen in om de strijd aan te gaan tegen overvolle treinen. Een trein met een plotseling technisch mankement kan daardoor veel eerder terugkeren op het spoor, meldt het Utrechtse spoorbedrijf.

De NS vergelijkt het met een pitstop in de Formule 1. Een trein met bijvoorbeeld een defecte deur of kappote stroomafnemer kan in zo'n 'pitstraat' tot drie keer sneller worden gerepareerd. Tijdens de pitstop zien monteurs een grote klok die aftelt van 24 naar nul. Binnen het etmaal moet de reparatie zijn afgerond.


RESULTATEN

De eerste resultaten zijn volgens NS goed. In de eerste pitstraat, in het Groningse dorp Onnen, duren de werkzaamheden gemiddeld 13 in plaats van 47 uur. Ook in Leidschendam heeft het spoorbedrijf zo'n onderhoudswerkplaats ingericht en er komen er nog twee: in Maastricht en Amsterdam-Watergraafsmeer.

"Door de tijdwinst keren treinen ongeveer drie keer zo snel terug op het spoor. Dat levert extra zit- en staplaatsen op voor de reiziger", aldus een woordvoerder.

"Dankzij de pitstraat zijn er vanaf mei gefaseerd meer treinen beschikbaar voor de reiziger. Vanaf juni draait dit op volle toeren en worden de extra treinen structureel in de dienstregeling verwerkt."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -