Wie herkent de bekladders van de abortuskliniek in Houten?

HOUTEN - De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van vier personen die abortuskliniek CASA in Houten hebben beklad. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen.
Begin januari werden leuzen zoals 'moord' en 'killers' gespoten op het gebouw. Ook hebben ze deuren en ramen dicht gekit. De daders zijn goed in beeld te zien op de bewakingsbeelden, die zijn uitgezonden in RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.
Vorige week kondigde de politie al aan over de beelden te beschikken. "Mochten degenen die dit gedaan hebben zich nog melden, dan gaan we die beelden niet openbaar maken", zei woordvoerder Bernhard Jens toen. Maar dat is dus niet gebeurd.
In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 januari kwamen iets na 21.00 uur een man en een vrouw naar het gebouw aan de Papiermolen. De man had een kitpistool bij zich.
Nog geen week later (nacht van 12 op 13 januari) sloegen opnieuw een man en een vrouw toe, maar dit keer gaat het om andere verdachten. Alle vier de vandalen zijn te zien op de bewakingsbeelden.
De kliniek in Houten is omstreden onder enkele christelijke organisaties. Er zijn de afgelopen jaren meerdere protesten georganiseerd door mensen die vinden dat abortus verboden moet worden.
Bureau Hengeveld besteedt aandacht aan de zaak en laat de bewakingsbeelden zien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.