Utrechter maakt lied over legale wietteelt

UTRECHT - Jan van Piekeren uit Utrecht heeft een lied geschreven om aandacht te vragen voor legale wietteelt. Met het lied geeft hij kritiek op het gedoogbeleid.
Dit jaar bestaat het gedoogbeleid rond softdrugs in Nederland veertig jaar, maar de teelt van wiet is nog steeds verboden. De zanger vindt dat verkeerd. "Het gedoogbeleid is een vreselijke vloek. Het is begonnen als een zege, maar er is in veertig jaar tijd een gedrocht van gemaakt. Je kunt er een musical van maken."
Volgens Van Piekeren is het gedoogbeleid ontstaan vanuit de volksgezondheid. "Daarna is het steeds meer naar justitie gegaan en daarna naar de repressie. De jongens die op kleine schaal wat kweekten en het naar de coffeeshop brachten, zijn gestopt omdat ze bang zijn voor hoge straffen."
Van Piekeren denkt dat de grote kwekers minder goede kwaliteit brengen. "De kans dat er bewerkt is, is groot. De enige garantie dat ik een schoon wietje krijg is dat ik m'n eigen wiet kweek."
Jan van Piekeren is zanger van de Utrechtse theaterband Van Piekeren. Deze band is bekend van de VPRO-documentaireserie De Voorstraat.

"Gedoogbeleid is een vreselijke vloek"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.