RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Omstreden KNO-chirurg eerder betrokken bij dood patiënt"

UTRECHT -

De KNO-arts, die tijdelijk terugtrad na dodelijke incidenten bij het UMC Utrecht, blijkt zes jaar geleden ook al betrokken te zijn geweest bij een fataal verlopen operatie. Volgens tv-programma Zembla heeft de man in 2010 een operatie slecht uitgevoerd, waarna een patiŽnt is overleden.

Zembla zegt met collega's van de man te hebben gesproken. Die geven aan dat hij zes jaar geleden zonder adequate training aan een endoscopische operatie begonnen is. De man zou in Duitsland zijn opgeleid, waar de procedures bij zo'n ingreep anders zijn. Tijdens de operatie ging het mis met een scalpel en overleed de patiŽnt aan een hersenbloeding.

Na de fataal verlopen operatie zou de chirurg een assistent opdracht hebben gegeven om in de overlijdensverklaring te schrijven dat de patiŽnt een natuurlijke dood was gestorven. Later zou dat zijn gecorrigeerd door het afdelingshoofd, zegt het tv-programma. Die heeft het incident alsnog gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.


INSPECTIE

De arts was al in opspraak wegens andere calamiteiten een paar jaar later. Die waren niet gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij was op non-actief gezet, maar zou juist deze week weer aan het werk gaan. Ook zouden er maatregelen zijn genomen om de vermeende angstcultuur op de KNO-afdeling aan te pakken.

Het UMC Utrecht zegt dat Zembla zich baseert op geruchten. Het ziekenhuis wil zolang de onderzoeken lopen niet inhoudelijk op casussen in de media reageren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -