RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gesprekken over doorstart Victas

UTRECHT - De failliete verslavingszorginstelling Victas is in gesprek over een doorstart. De instelling zegt dat daar uiterlijk begin volgende week duidelijkheid over moet zijn.

Zeker drie partijen zijn in beeld om de taken over te nemen van Victas, dat hulp verleent aan ongeveer 4500 cliŽnten. Onder die partijen zijn in ieder geval de Utrechtse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Altrecht en een vergelijkbare organisatie in Amsterdam, Arkin.

Victas werd dinsdagmiddag officieel failliet verklaard door de rechtbank. Er worden geen nieuwe cliŽnten meer aangenomen, tenzij het gaat om echte crisissituaties.

De organisatie kon de salarissen van de 350 personeelsleden in maart al niet meer betalen. Dat kwam onder meer door de dure huisvesting. Ook kwam Victas in de problemen door het teruglopende aantal patiŽnten.


AMERSFOORT

Victas heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort. In die laatste stad heeft de SP vragen gesteld aan het college over het faillissement. De partij wil van het college weten wat er gaat gebeuren met clienten en werknemers. Ook vraagt de SP wat er gaat gebeuren met verslaafden die zorg nodig hebben en niet meer bij Victas terecht kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -