RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dossier Holleeder moet van website af

1/2
UTRECHT -

Sebastiaan Beens uit Utrecht moet de verwijzingen naar getuigenissen van 'topcrimineel' Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid van zijn website afhalen. Dat heeft de rechter in Arnhem vrijdag in een kort geding bepaald.

Beens publiceerde de links naar de dossiers op zijn site nadat de rechter eerder had besloten dat website Vlinderscrime.nl die dossiers van de site moest halen. Beens zegt dat hij handelt 'uit principiŽle overwegingen'. "Documenten die eenmaal online gestaan hebben, behoren tot het publieke domein."

Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen, als potentiŽle getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard. De rechter is het daarmee eens.

"Het strafrechtelijke onderzoek loopt nog. Er moeten nog vele getuigen worden gehoord. Het gevaar dreigt dat deze getuigen worden beÔnvloed door de inhoud van die verklaringen. Ook verwijzingen naar andere sites zijn niet toegestaan. Worden deze verklaringen/verwijzingen niet onmiddellijk van internet gehaald, dan moet de gedaagde een dwangsom betalen'', stelde de rechtbank vrijdag.

Beens schrijft op zijn site dat hij het vonnis respecteert. Hij heeft de stukken van zijn website verwijderd.

Holleeder wordt vervolgd voor zijn vermeende rol bij verschillende criminele afrekeningen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -