Half miljoen opgehaald bij sponsorloop Lopen voor Lyme

WOUDENBERG - Bij de sponsorloop Lopen voor Lyme is zaterdag 527.463 euro opgehaald voor mensen die lijden aan de ziekte van Lyme. Ruim duizend hardlopers en wandelaars deden mee aan een sponsorloop rond het Henschotermeer.
Aan 'Lopen voor Lyme' deden 86 teams van 10 á 15 man mee; ieder team liep voor een Lyme-patiënt. De afstanden bepaalden ze zelf. Ook mochten ze zelf weten of ze renden of wandelden. In ieder geval liepen ze rondjes van 2,5 kilometer rond het Henschotermeer.
In Nederland bestaan wel behandelingen voor de ziekte van Lyme, maar die zijn niet altijd toereikend. Intensieve behandeling in het buitenland wordt niet vergoed en dus is er veel geld nodig. Berdien Renes uit Doorn is Lymepatiënt en is onder behandeling in Duitsland. Dat kost ongeveer 15.000 euro per jaar. Dat geld is nu bij elkaar gelopen door vrienden en familie.
Renes kreeg de ziekte na een tekenbeet op haar 13e en ligt bijna 24 uur per dag in bed. Ze zegt in een reportage in UVandaag: "Mijn leven staat eigenlijk stil. Lyme sloopt echt je lijf van binnen".

Lopen voor Lyme - reportage U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.