RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM vervolgt activiste na oproep moskeebrand

1/2
UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie gaat activiste Nel S. vervolgen voor het aanzetten tot geweld tegen mensen op grond van hun ras of godsdienst.

Op 19 maart was er bij het Lucas Bolwerk een demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentra in Utrecht. Op YouTube staat een filmpje, waarop een oproep van S. is te zien. "De brand erin, in de moskeeŽn. Kom maar op politie, arresteer me maar", roept ze. Ook zegt ze dat er geweld moet worden gebruikt in de strijd tegen azc's.

Bij de politie is later aangifte gedaan van bedreiging. Naar aanleiding van de aangifte en de video op Youtube startte de politie een onderzoek. Het Openbaar Ministerie vindt niet dat er sprake is van bedreiging, maar wel van aanzetten tot geweld. Besloten is om S. ambtshalve te vervolgen.

Tijdens de demonstratie liepen vertegenwoordigers van Pegida weg toen mensen van de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) het woord namen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -