RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hanno van Mil precies twee jaar spoorloos

1/3
AMERSFOORT/AUSTERLITZ -

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Hanno van Mil uit Amersfoort verdween. Voor de vrouw van Van Mil is zijn verdwijning nog steeds een mysterie. Ze heeft geen idee waar haar man en de vader van hun drie kinderen is en wat er met hem is gebeurd.

Ook de politie tast na twee jaar nog steeds in het duister. Maar het onderzoek loopt nog steeds. "De zaak ligt niet in een gesloten kast en ook niet op een open plank. Het ligt nog steeds bij ons op het bureau."

Hanno van Mil vertrekt twee jaar geleden naar een congres voor zijn werk in Driebergen. Maar daar komt hij nooit aan. Een dag later vinden de vrouw en oudste zoon van Hanno zijn auto, op een parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz. De sleutels zitten nog in het contact en zijn laptop ligt ook nog in de auto.

De vrouw van Hanno van Mil schreef gisteren in een bericht op Facebook hoe radicaal het leven van haar en hun drie kinderen vanaf dat moment is veranderd. "Wat zeg je tegen je kind dat vraagt: Wanneer komt papa nou terug? Of: Denk jij dat hij dood is? Ik hou me bij de waarheid: Ik weet het ook niet schatje."


WOORDVOERDER

Marion van der Voort is al twee jaar lang de woordvoerder van de familie. Ze heeft zeer regelmatig contact met de vrouw van Hanno: "De partner en kinderen doen hun uiterste best om weer een zo normaal mogelijk leven te hebben, maar echt normaal is het natuurlijk niet. Het gaat naar omstandigheden heel behoorlijk, maar ze leven elke dag tussen hoop en vrees."


ONDERZOEK

Verschillende grote zoekacties hebben de afgelopen twee jaar niets opgeleverd. Toch gaat het onderzoek van de politie door, vertelt Izanne de Wit, specialist vermiste personen van de Politie Midden-Nederland.

"Dat betekent dat we nog steeds intensief contact hebben met de familie en dat we alles nog nalopen." Ook de politie kan zich niet voorstellen dat iemand helemaal van de aardbodem verdwijnt. "Dat motiveert je ook continu om toch te blijven zoeken naar die aanwijzing die wij misschien over het hoofd hebben gezien."

"Of wellicht lopen er nog steeds getuigen rond die zich nog niet gemeld hebben. Of wij wellicht iets over het hoofd hebben gezien? Dat kan. Zolang wij de waarheid nog niet boven tafel hebben, is dat niet uit te sluiten."


HOOP

Ondanks dat de politie nog steeds geen concrete aanwijzingen heeft, houdt de familie hoop. Van der Voort: "De hoop is wel minder groot dan helemaal in het begin, twee jaar geleden, maar die is zeker niet vervlogen. Er is zeker nog hoop dat er ergens een keer een teken van leven komt en dat duidelijk wordt wat er gebeurd is. Want op dit moment is geen één enkele aanwijzing voor welk scenario dan ook. Dat maakt dat je nergens op kunt hopen of voor kunt vrezen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -