RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koning bezoekt station Utrecht

1/3
UTRECHT -

Koning Willem-Alexander is op werkbezoek bij NS en ProRail. Hij kreeg vanmorgen een rondleiding in de vernieuwde stationshal in Utrecht.

Het werkbezoek met staatssecretaris Dijksma staat in het teken van de ingrijpende vernieuwing van het station en Utrecht als hét spoorknooppunt van Nederland. Op de Facebookpagina van RTV Utrecht staat een filmpje van het bezoek.

Per dag maken 285.000 reizigers gebruik van Utrecht Centraal. De komende tien jaar komen er nog eens 75.000 dagelijkse reizigers bij. Om de toename goed op te vangen worden het station en het spoor door NS en ProRail vernieuwd.


NS

De koning en staatssecretaris Dijksma spraken op het hoofdkantoor van de NS met spoorwegpersoneel, veiligheidsmedewerkers, verkeersleiders, vervoerders en vertegenwoordigers van reizigers.

Naast sociale veiligheid, reizigerstevredenheid en de reisbeleving in volle treinen werd ook gesproken over de samenwerking tussen NS als vervoerder en ProRail.

De koning en de staatssecretaris bezochten ook de 'productie-eenheid'. Dat is de plek waar treinpersoneel en schoonmakers tussen hun diensten verblijven en pauzeren.


VERKEERSLEIDINGPOST

Per trein en bus ging het gezelschap naar de verkeersleidingpost Utrecht. Van hieruit bewaakt de verkeersleiding van ProRail de doorstroom, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer in de regio Utrecht. Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de Seinzaal waar de verkeersleiding werkt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -