Nieuwegeiner vast voor liquidatie

NIEUWEGEIN - De politie heeft een 33-jarige man uit Nieuwegein gearresteerd voor de liquidatie van Ronald Bakker.
De recherche denkt dat de verdachte Bakker op 9 september 2015 rond 18.20 uur heeft doodgeschoten voor zijn woning in Huizen. Hij werd in de nacht van maandag op dinsdag in Amsterdam opgepakt.
Het slachtoffer werkte bij een zogeheten spyshop in Nieuwegein, waar onder meer (anti-)afluisterapparatuur, spionagecamera's en gps-volgsystemen worden verkocht.
De recherche heeft tot nu toe nog geen aanwijzingen dat Bakker zich bezighield met criminele activiteiten. Het is de politie nog niet duidelijk waarom hij is doodgeschoten. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.
Bakker kwam die woensdagavond thuis van zijn werk en parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Rendier in Huizen. Nog voordat hij kon uitstappen werd hij plotseling van dichtbij in zijn auto neergeschoten. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De dader vluchtte op een donkerkleurige motorfiets.
Vorig jaar zomer werd een enorm wapenarsenaal gevonden in Nieuwegein. De verdachten in deze zaak worden gelinkt aan liquidaties. Ze zouden inkopen hebben gedaan bij de spyshop van Bakker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.