RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoger beroep in zaak speedbootongeluk Vinkeveense Plassen

1/2
VINKEVEEN - De rechtszaak over het fatale speedbootongeluk op de Vinkeveense Plassen krijgt een vervolg. Zowel Arnoud H. als het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

De speedboot van H. ramde in augustus 2014 een sloep met vier inzittenden. Bij het ongeluk kwamen twee mannen uit Leusden om het leven. Het OM verwijt Arnoud H. onder meer roekeloos gedrag.

Arnoud H., die de boot bestuurde waarmee de dodelijke aanvaring werd veroorzaakt, kreeg van de rechtbank in Utrecht vier jaar gevangenis opgelegd. Justitie had acht jaar geŽist.

De nabestaanden van de slachtoffers hopen dat Arnoud H. in hoger beroep alsnog wordt veroordeeld voor doodslag. De rechter in Utrecht veroordeelde H. voor dood door schuld en dat levert een lagere straf op. Er was volgens het vonnis geen sprake van opzet, omdat de kans op een aanvaring niet heel groot was.

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden, zegt tegen RTV Utrecht dat de rechter er ten onrechte vanuit ging dat het die avond rustig was op het water. "Dat zijn mijn cliŽnten echt niet met de rechtbank eens. Iedereen die op de Vinkeveense Plassen komt weet dat op een zwoele zomeravond mensen zwemmen, barbecuen, terugkomen van de eilandjes en dat er dus wel degelijk een kans op een ongeluk is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht