Arkin uit Amsterdam neemt Victas over

PROVINCIE UTRECHT - De failliete verslavingszorginstelling Victas wordt overgenomen door Stichting Arkin in Amsterdam. Arkin behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek.
Jeroen Muller, de bestuursvoorzitter van Arkin, zegt dat met de overname de continuïteit van de cliëntenzorg gewaarborgd is. "Cliënten en medewerkers dreigden de dupe te worden van een situatie waar niemand om gevraagd heeft." Voor de overname is nog wel ontheffing nodig van de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. Een aanvraag daarvoor is ingediend.

AAN HET WERK HOUDEN

Arkin wil zoveel mogelijk Victasmedewerkers aan het werk houden. Hoeveel medewerkers hun baan uiteindelijk zullen behouden, is voornamelijk afhankelijk van de definitieve omvang van de contractafspraken met financiers, zoals zorgverzekeraars en gemeenten.
De cliënten van Victas, medewerkers en andere belanghebbenden worden deze week nader geïnformeerd over de overname. Arkin wil met de eigenaar van het pand in de ABC-straat over een nieuwe huurovereenkomst praten. Ook met de eigenaren van overige panden van Victas zal overleg plaatsvinden.

DURE HUISVESTING

Victas werd
verklaard nadat de organisatie de salarissen van het personeel in maart niet meer kon betalen. Dat kwam onder meer door de dure huisvesting. Ook kwam Victas in de problemen door het teruglopende aantal patiënten.
Arkin behandelt jaarlijks zo'n 30.000 cliënten, verspreid over behandellocaties in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Amersfoort en Hilversum. Er werken 3500 mensen. De organisatie zegt financieel gezond te zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.