GroenLinks stelt Baarnse broertjes aan de orde in Tweede Kamer

BAARN - Het verhaal van de broertjes David en Daniël uit Baarn, die uitgezet dreigen te worden naar Rusland, heeft ook de Tweede Kamer bereikt. Het Utrechtse Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) gaat zich voor de broertjes inzetten.
GroenLinks diende al eerder een initiatief in om het Kinderpardon aan te passen. "Er zijn misschien maar honderd uitzonderlijke gevallen als dat van Daniël en David", vertelt Voortman, "Daar moeten we de regels van het kinderpardon toch ruimer voor kunnen maken?"
Om het kinderpardon aan te mogen passen, moet een meerderheid van de Tweede Kamer instemmen. "Op dit moment is ook de SP, D66 en de ChristenUnie positief", zegt Voortman. "Ik ga mijn best doen om die meerderheid te krijgen, door ook de PvdA te overtuigen."

VERBLIJFSVERGUNNING

Daniel (10) en David (11) zijn in Amsterdam geboren, maar wonen nu in Baarn. Hun moeder komt uit Rusland en de vader uit Georgië. Omdat de ouders als economische vluchtelingen naar Nederland kwamen, hebben ze nu geen recht op een verblijfsvergunning.
"Het is ongelooflijk dat dit besluit ruim 10 jaar na aankomst in Nederland wordt genomen", stelt burgemeester Röell van Baarn. "Intussen zijn de jongens hier al helemaal geïntegreerd. Ze kunnen geen woord Russisch en zitten hier op school en op sportclubs."
Op 28 april wordt er in Den Haag over het kinderpardon gedebatteerd. Dan zal Linda Voortman proberen ook andere partijen te overtuigen om de regels aan te passen.

Het Utrechtse Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) zet zich in voor de Baarnse broertjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.