RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Appartementen en groen op plek zorgcentrum Winklerlaan Utrecht

UTRECHT -

In de Kop op Tuindorp Oost komen vier appartementenblokken op de locatie van het huidige zorgcentrum aan de Winklerlaan. Het gebouw van het huidige zorgcentrum voldoet niet meer en wordt in 2018 gesloopt. De omgeving moet groen worden.

Vastgoedeigenaar Careyn wil met de herontwikkeling inspelen op veranderde wetgeving en trends in de ouderenzorg. Een deel van de 207 geplande appartementen is daarom bestemd voor zorgwoningen, maar er komen ook koopappartementen.

Samen met ontwikkelaar Zenzo, de gemeente, omwonenden, de wijkraad, volkstuinvereniging De Driehoek, het Gerrit Rietveld College en de eigenaren van stadsboerderij 'het Lachende Paard' is een plan voor de omgeving gemaakt. Zo is afgesproken dat parkeren uit het zicht gebeurt en er een verbinding tussen woningen en een nieuw park komt.

De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren en daarna start de bestemmingsplanprocedure. De bouw van de eerste appartementenblokken start naar verwachting in 2017. In 2020 moeten het park en de gebouwen klaar zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -