RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wageningen beslist over fileplan Ouwehands

1/2
RHENEN - Ouwehands Dierenpark wil een parkeerterrein voor 1400 auto's aanleggen in industriegebied Nudepark 2 bij Wageningen. Het moet een einde maken aan het fileprobleem op de wegen richting de dierentuin. Ouwehands wacht op een besluit van de gemeente Wageningen.

"Het parkeerterrein ligt wat verder van Ouwehands. Met pendelbussen worden bezoekers dan naar het dierenpark gebracht. De weg naar Wageningen is de enige logische weg, als je naar de verkeerssituatie kijkt", zegt directeur Robin de Lange van Ouwehands Dierenpark.

Naast het nieuwe parkeerterrein, komt er ook een online-reserveringssysteem met een maximum aantal kaartjes.


EXTRA DRUK

Richting de dierentuin staan nu al regelmatig lange files. Met de komst van twee reuzenpanda's komend najaar heeft het Ouwehands een unieke attractie in huis en zal het alleen maar drukker worden.


PETITIE

Inwoners van Rhenen maken zich al een tijd lang zorgen over de verkeersopstoppingen op de toegangswegen. Ruim tweehonderd buurtbewoners tekenden onlangs een petitie die de gemeente, het dierenpark en de provincie tot een oplossing moest snellen.


GOEDKEURING

De Lange hoopt dat met de komst van het nieuwe parkeerterrein het improviseren van afgelopen tijd voorbij is. De parkeerplaatsen moeten in ieder geval de komende tien jaar een oplossing bieden. De plannen liggen nu bij het college van de gemeente Wageningen. Die moet ze nog goedkeuren.


PANDASTAGE

De twee pandaverzorgers van Ouwehands zijn nog op stage in Chendu in China. Daar komen ze eind volgende week van terug. Het pandaverblijf is in de tussentijd ook in aanbouw. De fundering is gestort. Een Chinese aannemer komt binnenkort over om het verblijf van een traditioneel Chinees dak te voorzien.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook