UMC onder verscherpt toezicht

UTRECHT - Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Het ziekenhuis wordt al sinds oktober vorig jaar nauwlettend in de gaten gehouden, naar aanleiding van een aantal calamiteiten op de afdelingen Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Hoofd-Hals Chirurgische Oncologie (HHCO).
De Inspectie voor de Gezondheidszorg neemt het het UMC vooral kwalijk dat niet is gemeld dat een KNO-arts weer aan het werk ging zonder dat dat bij de inspectie werd gemeld.
De inspectie heeft onderzoek ingesteld naar de kwaliteit en veiligheid van de zorg op de afdelingen KNO en HHCO en ook breder binnen het UMC Utrecht.
Met het instellen van verscherpt toezicht kijkt de inspectie of de directie van het UMC Utrecht de noodzakelijke stappen zet bij "het herstellen van het vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van zorg'' binnen het UMC Utrecht.
Het UMC Utrecht laat weten er alles aan te doen om de benodigde verbeteringen door te voeren. "Daar hebben we een herstelplan voor gemaakt. Wij verlenen de Inspectie alle medewerking om de uitvoering, de voortgang en de resultaten daarvan te toetsen"'. Het ziekenhuis benadrukt dat patiëntenbelang voorop staat.
De problemen bij het UMC Utrecht werden aan het licht gebracht door onderzoeksprogramma Zembla.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.