RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppositie heeft motie van wantrouwen klaar tegen wethouder Imming

AMERSFOORT -

In de Amersfoortse raad gaan stemmen op om wethouder Fleur Imming naar huis te sturen. Er ligt een motie van wantrouwen klaar, zegt oppositiepartij Amersfoort2014. Imming ligt onder vuur na een groot datalek, dat tien weken door haar ambtenaren onder de pet is gehouden.

Ben Stoelinga van oppositiepartij Amersfoort2014 heeft de motie klaarliggen, maar vindt dat Imming de eer aan zichzelf moet houden. "Eigenlijk vind ik dat de wethouder de moed moet hebben om te zeggen: 'Dit is zo ernstig, ik stop ermee'. Als ze dat niet heeft, dan helpen we haar."

GroenLinks en de SP zeggen tegen RTV Utrecht dat ze overwegen om de motie te steunen, maar de oppositiepartijen wachten nog op extra informatie over de gang van zaken waarmee de wethouder wil komen.


AFSPRAKEN

"Voor ons is het belangrijk om te weten of er goede afspraken liggen, maar waar een ambtenaar zich niet aan heeft gehouden. Of dat de afspraken helemaal niet goed zijn", zegt fractievoorzitter Frans Prins van GroenLinks.

Ad Meijer van de SP zegt aan dat Imming aannemelijk moet maken dat zij wel degelijk de controle heeft over haar ambtenaren. "De bewijslast ligt bij wethouder." Meijer zegt dat dit lijkt op de situatie rondom het Eemhuis. Toen bleken ambtenaren ook hun eigen gang te zijn gegaan, met veel extra kosten tot gevolg.

Dinsdag wordt in de raad gesproken over de positie van de wethouder. Dan moet Imming ook met meer informatie over de gang van zaken rond het datalek komen. De coalitiepartijen willen daar op wachten, voordat ze een standpunt innemen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -