RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Radiostilte Amersfoort rondom datalek-affaire

AMERSFOORT -

De gemeente Amersfoort wil niet zeggen of het een kort geding gaat aanspannen tegen de ontvanger van een mail met persoonlijke gegevens. Informatie over 1900 Amersfoorters werd naar een verkeerde persoon gemaild en die moest de gegevens verwijderen van de gemeente.

Eerder deze week dreigde Amersfoort nog met een kort geding als de ontvanger de zeer vertrouwelijke informatie niet zou deleten. De deadline verliep in de nacht van woensdag op donderdag, maar een woordvoerder van de gemeente wil niet zeggen of de gegevens nu wel verwijderd zijn.

In januari verstuurde een gemeenteambtenaar de vertrouwelijke persoonsgegevens naar een verkeerde persoon. Tien weken later kwam het datalek aan het licht doordat de ontvanger de Autoriteit Persoonsgegevens had ingeschakeld. Pas daarna hebben ambtenaren verantwoordelijk wethouder Fleur Imming ingelicht over de fout.

Volgens de gemeente Amersfoort is er radiostilte afgekondigd over het datalek. Dinsdag is er een debat in de gemeenteraad over het lekken van de gegevens en de manier waarop de wethouder de fout te weten kwam. Oppositiepartijen overwegen dan een motie van wantrouwen tegen Imming in te dienen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -