RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sander V. bekent moord op Zweedse studente Saga Backman

1/2
UTRECHT - Utrechter Sander V. geeft toe dat hij zijn ex Saga Backman in 2013 gedood heeft. Dat zegt zijn advocaat tegen RTV Utrecht.

Vrijdag dient in Den Bosch het hoger beroep in de zaak. V. gaat dan een bekentenis afleggen. Tot nu toe ontkende hij altijd verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 19-jarige Zweedse studente die in Den Bosch woonde. Zelf was V. destijds 22 jaar.

Backman werd in 2013 in Den Bosch gewond op straat gevonden. Ze was gewond door messteken en overleed enige tijd later in het ziekenhuis.


SPIJT

Volgens de advocaat van Sander V. heeft hij spijt en wil hij nu openheid van zaken geven. V. werd eerder tot achttien jaar cel veroordeeld. Getuigen herkenden hem en op het mes dat achterbleef werd zijn DNA gevonden. Op zijn schoenen en zijn horloge werd bloed van het slachtoffer aangetroffen.


VOORBEDACHTEN RADE

Door openheid van zaken te geven wil advocaat Alexander Admiraal aantonen dat V. niet met voorbedachten rade handelde. V. zou dan worden veroordeeld voor doodslag in plaats van moord.

"Natuurlijk vindt mijn cliënt het spannend. Voor het eerst geeft hij zijn daden toe en moet hij nabestaanden onder ogen komen". Nabestaanden van Saga Backman lezen vrijdag een slachtofferverklaring voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht