RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Toch heropening onderzoek dood Joey Stap

RENSWOUDE - Justitie heeft op het allerlaatste moment met succes gepleit voor heropening van het onderzoek naar de dood van Joey Stap. De 24-jarige Edenaar kwam in 2013 om het leven bij een auto-ongeluk in Renswoude en een verdachte stond op het punt om te worden vrijgesproken.

De 34-jarige man uit Leusden zat ook in de auto waarin Stap de dood vond, maar overleefde de crash. Ook een man uit Woudenberg zat in de auto. Justitie kon ondanks verhoren en technische onderzoeken niet bewijzen wie achter het stuur zat en vroeg daarom vrijspraak voor de man uit Leusden.

Vlak na de zitting meldde zich echter een getuige en daarom wil het Openbaar Ministerie de zaak overnieuw doen. Een eerste verzoek daartoe eerder deze week werd afgewezen. Vlak voordat de rechter donderdag tot een uitspraak zou komen, was een tweede poging wel succesvol.

De rechter vindt dat de verdachte nu opnieuw moet worden verhoord. Daarna volgt een nieuwe zitting. Dat zal pas na de zomer zijn vanwege de agenda's van alle betrokkenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht