RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort: gelekte data niet in handen verkeerde personen

1/2
AMERSFOORT -

De privacygevoelige gegevens die Amersfoort per ongeluk heeft gelekt, zijn nooit in handen van kwaadwillende personen beland. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Fleur Imming aan RTV Utrecht.

De man die de gegevens per abuis toegemaild kreeg, heeft Amersfoort laten weten dat het bestand vernietigd is. "Hij heeft afstand gedaan van de gegevens en hij heeft een verklaring ondertekend waarin staat dat hij alle gegevens van deze cliŽnten ook daadwerkelijk heeft vernietigd", aldus de politica. "De persoon heeft ook verklaard dat de gegevens nooit zijn gedeeld met anderen."

Een ambtenaar mailde per ongeluk een bestand met privacygevoelige data van ruim 1900 cliŽnten van de Wijkteams in Amersfoort naar een verkeerd adres.

De gemeente heeft inmiddels een brief geschreven aan alle gedupeerden en biedt daarin excuses aan. "Wij vinden het afschuwelijk dat uw persoonlijke gegevens bij een verkeerde ontvanger terecht zijn gekomen."


WETHOUDER

De blunder is tien weken onder de pet gehouden door ambtenaren. Verantwoordelijk wethouder Fleur Imming ligt daarom onder vuur. Oppositiepartij Amersfoort2014 heeft een motie van wantrouwen klaarliggen. Dinsdag wordt daarover gestemd.

Wijkteam-cliŽnten wiens gegevens zijn gelekt hebben mogelijk recht op een schadevergoeding.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -