Bewoners Geestdorp moeten illegaal weggetje verwijderen

Bewoner Daan Keyser wijst het geïmproviseerde pad aan.
Bewoner Daan Keyser wijst het geïmproviseerde pad aan. © RTV Utrecht
WOERDEN - Bewoners van buurtschap Geestdorp in Woerden moeten pad weghalen dat ze zelf hebben aangelegd in een berm. Volgens de provincie is het weggetje illegaal.
De buurt vindt de al bestaande weg, die ook Geestdorp heet, levensgevaarlijk. "Het is hier wachten op ongelukken", zegt bewoner Daan Keyser. "Ik heb al een aantal keer auto's in mijn tuin gehad, we weten waar we over praten."
De weg is volgens de bewoners veel te smal. Voetgangers en fietsers worden bijna van de sokken gereden. Ze klopten daarom aan bij de provincie maar kregen daar geen gehoor.
Vervolgens legden ze zelf een pad aan in de berm zodat ze meer ruimte hebben. "Samen met m'n buurman heb ik het pad gelegd zodat de situatie veiliger wordt. We kunnen hiermee ongelukken voorkomen, omdat je minder dicht bij de auto's fietst of loopt."

SLECHT IDEE

De provincie vindt dit geen goed idee. Het pad zou kunnen verzakken en daarnaast mag je niet zomaar zelf een weg aanleggen. De bewoners hadden een verzoek voor de aanpassing van de weg schriftelijk moeten doorgeven. Binnen een paar dagen moet het paadje weg zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.