Bewering Eemnes over vergunning biogascentrale onjuist

Hier moet de biogascentrale komen.
Hier moet de biogascentrale komen. © RTV Utrecht
EEMNES - Bouwbedrijf Dura Vermeer heeft geen vergunning aangevraagd om een biogascentrale in Eemnes, aan de rand van Baarn. Donderdag beweerde wethouder Niels Rood nog van wel.
"We zijn blij dat de gemeente enthousiast reageert op ons plan om een centrale te bouwen", aldus Dura Vermeer-woordvoerder Glenn Metselaar. "Maar het is iets te prematuur geweest."
Volgens Dura Vermeer is het plan voor een biogascentrale nog slechts een idee. "Blijkbaar hebben ze dat geïnterpreteerd als: dat gaan we doen. Maar zo ver zijn we nog lang niet."
Dura Vermeer verbaasde zich ook over de uitspraken van wethouder Rood over de vergunningsaanvraag. "Ik weet niet hoe de wethouder daar op komt."
GESPREK
Volgens de woordvoerder is er vrijdag een gesprek geweest tussen Dura Vermeer en de wethouder over het misverstand. Dura Vermeer kan niet aangeven wanneer het wel komt met een vergunningsaanvraag.
De komst van de biogascentrale werd woensdag aangekondigd door de gemeente in een brief naar omwonenden. Veel buurtbewoners vrezen stankoverlast van de centrale.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.