Politie massaal in actie na schietpartij IJsselstein

IJSSELSTEIN - Een man is zondagochtend overleden aan de gevolgen van een schietpartij op de Lanceerplaats in IJsselstein. De politie heeft een verdachte aangehouden en sluit niet uit dat er meerdere verdachten bij het schietincident zijn betrokken. Het onderzoek is nog in volle gang.
De politie is massaal aanwezig rond de Nedereindseplas met meerdere auto's en ME-busjes. Aan het eind van de middag stuurde de politie tientallen agenten op linie de bossen in, om het gebied uit te kammen. Ze willen er zeker van zijn dat er zich geen verdachten meer in de omgeving bevinden. Een politiehelikopter heeft de hele dag boven IJsselstein gecirkeld. De politie roept getuigen op zich te melden.

OVERLEDEN

Het slachtoffer is in het ziekenhuis in Nieuwegein overleden, nadat hij daar door iemand anders naartoe is gebracht. Omdat het slachtoffer niet met een ambulance kwam, heeft de politie ook in het St. Antonius Ziekenhuis een onderzoek ingesteld.

AANHOUDING

De politie heeft na het schietincident op de Lanceerplaats in IJsselstein een verdachte aangehouden. De verdachte werd niet ver van de straat opgepakt op de Randdijk. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

AFGEZET

De omgeving van de buurt bij de Nedereindseplas is al de hele zondag afgezet voor onderzoek. Lange tijd was daardoor ook de afrit Nieuwegein van de snelweg A2 naar Den Bosch afgesloten voor verkeer. Ook het tankstation BP De IJssel en twee rijstroken van de snelweg waren dicht. Dat leverde rond het middaguur zo'n 4 kilometer file op.

Politiewoordvoerder over de schietpartij, voordat bekend werd dat het slachtoffer is overleden
Schietpartij IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.